Onze werkwijze

Omdat EU-Import uitsluitend op verzoek auto’s importeert en invoert is het van belang dat alle wensen van u als onze klant helder en overzichtelijk zijn. Op het aanvraagformulier van EU-Import geeft u aan wat uw wensen en behoeften zijn. Vult u het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, indien mogelijk met internet-link(s), zodat wij snel en daadkrachtig kunnen helpen om de juiste auto aan te schaffen.

Aan de hand van het ingevulde aanvraagformulier selecteert EU-Import enkele auto’s. Bij het ontstaan van onduidelijkheden nemen wij telefonisch contact met u op. Uiteindelijk worden de beste opties in een vrijblijvende offerte, per mail naar u verzonden.

Om u als klant een duidelijke beeld te laten krijgen van alle bijkomende kosten, worden onderstaande punten afzonderlijk in de offerte opgenomen (indien van toepassing):

  • Aankoopbedrag van de auto
  • BPM (Belasting voor Personenvoertuigen en Motorvoertuigen)
  • Transportkosten (Afhankelijk van bestemming)
  • RDW Keuringskosten
  • Verzekering
  • Tijdelijk kenteken
  • Kentekenkosten (Nieuw Nederlands kenteken)
  • Tenaamstelling
  • Fee EU-Import

Het invullen van het aanvraagformulier en het verzoek tot het maken van een offerte is geheel vrijblijvend. Wanneer u besluit over te gaan tot de aanschaf van de auto, vraagt EU-Import u om een aanbetaling. Deze aanbetaling geeft EU-Import de zekerheid dat u serieus geïnteresseerd bent en de auto wilt kopen.

Als EU-Import op de bestemming aankomt, wordt de auto optisch en technisch gecontroleerd. Aan de hand van de advertentie worden alle opties gecontroleerd op aanwezigheid en werking. Eventuele niet-eerder-gemelde schades, het  onderhoud, het maken van een proefrit, status van exterieur/interieur en het profiel van de banden, wordt ter plekke ook goed nagekeken. Tijdens de controle wordt u telefonisch op de hoogte gebracht van alle bevinden en geeft EU-Import haar advies alvorens de koop afgerond kan worden. Bij uw goedkeuring wordt de auto gekocht en naar onze vestiging in Helmond gebracht.

Zodra de auto in Nederland is en de voorbereidingen zijn getroffen wordt de auto ter keuring aangeboden en BPM aangifte gedaan. Het kentekenbewijs wordt dan binnen maximaal 10 werkdagen per post verstuurd aan EU-Import.

Indien de goedkeuring en het daarbij horende kentekenbewijs zijn ontvangen, maakt EU-Import met u de afspraak om de auto uit te leveren. Bij het ophalen zorgt EU-Import ervoor dat de auto schoongemaakt en gepoetst, voorzien van Nederlands kenteken, voor u klaar staat! Normaliter wordt deze afspraak gemaakt bij het kantoor van EU-Import te Helmond, natuurlijk is het ook mogelijk om hierover een ander afspraak te maken.

Importeren stappenplan

De perfecte auto zoeken

Het begint allemaal met de perfecte auto zoeken. Dit kun je zelf doen op bijvoorbeeld autoscout.de of mobile.de maar je kunt dit ook door EU-Import laten doen. Maak uw wensen duidelijk bij ons en wij gaan op zoek naar de perfecte auto. Voor de interessante auto’s maken wij geheel gratis een vrijblijvende offerte op.

Overgaan tot aankoop

De perfecte auto is gevonden en je wilt overgaan tot koop. Wij nemen contact op met de verkoper en vragen onder andere naar de staat van de auto en het onderhoudsverleden. Uiteraard onderhandelen we nog over de prijs voordat we overgaan tot koop. De winst uit die onderhandeling is 100% voor de klant!

De auto ophalen

Bij het ophalen van de auto controleren we de auto op beschadigingen en gebreken. We zorgen ervoor dat we niets over het hoofd zien. We betalen de auto en zorgen dat de auto All-Risk verzekerd naar Nederland wordt gereden.

De auto invoeren

Eenmaal in Nederland wordt de auto gekeurd door de RDW. Meteen na de RDW keuring wordt de BPM Aangifte gedaan. Tijdens het wachten op het kenteken staat de auto All-Risk verzekerd bij ons in de showroom

Full Import Service

Full importservice houdt in dat wij u alles uit handen nemen van A tot Z. Het begint dus bij de zoektocht van een auto en eindigt bij de aflevering. U hoeft dus enkel de deur uit om de auto bij onze vestiging in Helmond op te halen. Hieronder een overzicht van handelingen die wij voor u doen;

BPM Aangifte

U heeft uw nieuwe auto al in het buitenland gekocht en naar Nederland getransporteerd maar heeft hulp nodig bij de BPM aangifte. Door onze jarenlange ervaring zijn wij natuurlijk gespecialiseerd in de BPM. U als particulier (of garagebedrijf / dealer) komt hier zelden mee in aanraking, het kan u daarom ook veel voordeel opleveren als u dit door een gespecialiseerd bedrijf laat doen. Wij hebben alle middelen in huis voor een goede aangifte, wij werken met dezelfde software als de Douane/Belastingdienst en zijn juridisch erg goed onderlegd.

Importbegeleiding

Wanneer u van plan bent om het import traject zelf te gaan doen kunnen wij u hiermee begeleiden. Wat houdt deze begeleiding in?

Door onze ervaring (en het geringe prijsverschil) raden wij u aan om het volledige traject uit handen te geven, u krijgt namelijk nog met een aantal andere zaken te maken die het importeren voor u lastig kunnen maken.

Door het volledige traject uit handen te geven, heeft u bij bovenstaande punten helemaal geen risico!