BPM

Wat is BPM?
BPM (Belasting voor Personenvoertuigen en Motorvoertuigen) is de belasting die je betaald bij het registreren van een auto in Nederland.

Wanneer betaal je BPM?
Je betaalt vrijwel altijd BPM wanneer je een auto koopt. Er zijn uitzonderingen zoals bij een elektrische auto, een hele oude auto, een grijs kenteken of bij speciale voertuigen.

Hoe bereken je de BPM?
De BPM kun je berekenen op verschillende manieren. De eerste manier is door middel van de afschrijvingstabel. Dit is een methode waarbij de BPM elke maand na de datum eerste toelating iets minder wordt. Deze afschrijvingstabel geeft vaak de voordeligste BPM bij oudere auto’s.

De tweede manier om de BPM te berekenen is door middel van een koerslijst berekening. Er zijn vele koerslijsten beschikbaar op de markt. Helaas zijn deze koerslijsten niet altijd toegankelijk voor particulieren. Wanneer EU-Import de BPM-Aangifte doet, lopen we alle koerslijsten na en kiezen we de goedkoopste om de BPM-Aangifte mee te doen. Een koerslijst is vaak de beste optie als het gaat om een jonge auto zonder schade.

De derde en laatste manier om de BPM te berekenen is door middel van een taxatie. Deze manier kun je alleen gebruiken wanneer de auto schade heeft of wanneer de auto niet voorkomt in de bovengenoemde koerslijsten.

 

Wil je weten wat voor jouw auto de voordeligste BPM is? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!