Wat zijn de kosten?

Één van de belangrijkste dingen bij het kopen van een auto is weten waar je aan toe bent. De bedoeling is natuurlijk om nooit tegen onverwachte kosten aan te lopen. EU-Import is heel transparant over de kosten en geeft altijd een eerlijk advies. Ons doel is om de klant zo goed mogelijk te helpen. Dat doen we door een goede auto te leveren voor een goede en eerlijke prijs.

Wanneer u een offerte van ons ontvangt, staan alle kosten netjes op een rijtje. De offerte bestaat uit de volgende kostenposten:

  1. De aankoopprijs – De prijs waarvoor de auto in het buitenland gekocht wordt. Deze prijs wordt 1 op 1 doorberekend aan de klant. In de meeste gevallen wordt er nog onderhandeld over de prijs van de auto. Het voordeel wat behaald wordt tijdens het onderhandelen is volledig voor de klant!
  2. BPM – Er zijn talloze manieren om de BPM te berekenen. Wij lopen al deze manieren na en berekenen de laagste BPM door aan de klant. De BPM op de offerte is in de meeste gevallen niet de daadwerkelijke BPM. Bij het maken van een offerte zijn nog niet alle gegevens van de auto beschikbaar waardoor de BPM niet precies berekend kan worden. De BPM op de offerte kan uiteindelijk nooit méér worden, wel minder!
  3. Transportkosten – Dit zijn alle kosten voor het ophalen van een auto. Denk hierbij aan het vervoer en de brandstof maar natuurlijk ook de vergoeding voor de tijd die ermee gemoeid is.
  4. Tijdelijk kenteken – Na de ophaling van de auto rijden we de auto terug naar onze showroom in Helmond. Hiervoor gebruiken we tijdelijke kentekens. De kosten hiervoor worden 1 op 1 doorberekend aan de klant.
  5. Verzekering – Vanaf het moment dat we de auto aankopen in het buitenland is de auto All-Risk verzekerd totdat u de auto op komt halen. De kosten hiervoor worden 1 op 1 doorberekend aan de klant.
  6. RDW Keuringskosten – Zodra de auto in Nederland is wordt de auto door de RDW gekeurd. Ook deze kosten worden 1 op 1 doorberekend aan de klant.
  7. Tenaamstelling – Als het Nederlandse kenteken bekend is kunnen we de auto tenaamstellen. Wederom worden deze kosten 1 op 1 doorberekend.
  8. Nederlands kenteken – De kosten voor het Nederlandse kenteken worden ook 1 op 1 doorberekend. Wij werken uitsluitend met de “luxe” kentekenplaten. Deze platen hebben opgelegde letters en zien er een stuk fraaier uit dan de normale kentekenplaten.
  9. Fee EU-Import – Dit zijn de verdiensten van EU-Import. Wij leveren het gehele importtraject voor een vaste fee!