Stappenplan importeren

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe EU-Import een auto importeert. Het begint allemaal met het zoeken naar de perfecte auto en eindigt bij de uitlevering van de auto.

  • De perfecte auto zoeken – De eerste stap is het zoeken naar een auto. Dit kunt u zelf doen op websites zoals autoscout.de of mobile.de. Wanneer u een auto hebt gevonden kunt u ons de link sturen via het aanvraagformulier zodat wij een vrijblijvende offerte kunnen opmaken.
    Het kan ook zo zijn dat u helemaal geen zin heeft om naar een auto te zoeken of simpelweg geen tijd hebt. In dat geval kan EU-Import de perfecte auto voor je zoeken, zonder extra kosten. Maak wensen zoals kleur, uitrusting, vermogen, maximale kilometerstand en prijs bij ons bekend zodat wij de perfecte auto voor u kunnen zoeken. In deze zoektocht komen we altijd meerdere interessante auto’s tegen. We zullen daarom ook voor drie interessante auto’s een vrijblijvende offerte opmaken.
  • Overgaan tot aankoop – De offertes zijn goed bekeken en u wilt doorgaan met een van de auto’s. Het eerste wat we dan doen is bellen naar de verkoper. We stellen de verkoper een heleboel vragen. We vragen onder andere naar het onderhoud, garantie, het eventuele schadeverleden, de APK en we vragen natuurlijk ook naar de optische en technische staat van de auto. Ten slotte onderhandelen we over de prijs. Al het voordeel wat uit de onderhandeling komt, is voor de klant! 
  • De knoop doorhakken – Na het telefonische gesprek met de verkoper hebben we al een goed beeld bij de auto. Alle informatie die we tijdens het gesprek met de verkoper hebben gekregen, zullen we uitgebreid met u behandelen voordat we overgaan tot koop. EU-Import zal hierin ook meedenken en een advies geven. Is het gesprek met de verkoper niet zo bevallen en krijgt u geen goed gevoel bij de auto? Dan moeten we terug naar Stap 1 om een betere auto te zoeken! Is het gesprek met de verkoper wel bevallen en klinkt alles perfect? Dan kunnen we verder!
  • Overgaan tot koop – Alle lichten staan op groen en u wilt doorgaan met de auto. Het eerste wat er gaat gebeuren is het opvragen van het koopcontract bij de verkoper. EU-Import zal dit contract uitgebreid controleren voordat we het naar u doorsturen. EU-Import zal u ook een koopcontract sturen zodat u goed weet waar u aan toe bent. Ook vraagt EU-Import om een aanbetaling, zodat EU-Import ervan zeker is dat de auto afgenomen wordt. Daarna kan er een afspraak gemaakt worden om de auto op te halen.
  • De auto ophalen – De afpraak om de auto op te halen is gemaakt. EU-Import heeft de reis tot in de puntjes voorbereid, er kan dus eigenlijk niets meer verkeerd gaan. Wanneer we aankomen bij de verkoper beginnen we met de inspectie van de auto. We bekijken de auto vanuit alle hoeken om zeker te weten dat we niets over het hoofd zien en we controleren de opties op aanwezigheid en werking. Na de optische controle maken we een proefrit zodat we ook een gevoel krijgen over de technische staat van de auto. Als laatste controleren we de autopapieren. We nemen telefonisch contact met u op zodat we alle bevindingen van de controle met je kunnen bespreken. Als alles in orde is, doen we de betaling. Zodra de betaling is aan gekomen, kunnen we (met een All-Risk verzekering) terug naar Nederland rijden
  • DW-Keuring – Eenmaal in Nederland moet de auto gekeurd worden door de RDW (Dienst Wegverkeer). Zij stellen de identiteit van de auto vast en beoordelen met welke gegevens de auto in Nederland moet worden ingeschreven. Na deze keuring moet de BPM-Aangifte gemaakt worden.
  • BPM-Aangifte – Na de RDW-Keuring moet de BPM-Aangifte (Belasting voor Personenvoertuigen en Motorvoertuigen) gemaakt worden. Als eerste moet je de nieuwprijs van de auto vaststellen. Daarna bereken je de BPM op basis van meerdere methodes om vervolgens de ‘goedkoopste’ te kiezen. Nadat de BPM-Aangifte is gedaan kun je niets anders doen dan wachten op het kenteken.
  • Uitlevering – Ongeveer vijf werkdagen nadat de BPM-Aangifte is verstuurd komt het kenteken per mail bij ons binnen. Tijdens het wachten op het kenteken staat de auto All-Risk verzekerd in onze showroom waar de auto nog eens goed wordt schoongemaakt voordat de uitlevering plaatsvindt. Zodra het kenteken er is kunt u zonder zorgen wegrijden in een perfecte auto!